0,5 kg rūkytos nugarinės arba storesnės dešros,
6—7 kiaušiniai,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos,
stiklinė grietinės arba majonezo,
200 g duonos,
krapų lapelių ar svogūnų laiškų.
Rūkytą nugarinę ar dešrą supjaustyti plonais griežinėliais ir abi puses apkepinti svieste. Duoną supjaustyti tokio pat dydžio apskritomis plonomis riekutėmis ir iš abiejų pusių taip pat apkepinti svieste. Kietai išvirtų kiaušinių vieną galą nupjauti, kad būtų galima pastatyti, o viršų įpjauti penkiose vietose ir atlenkti lyg lelijos lapus. Po to ant apkepintų duonos riekelių dėti po rūkytos nugarinės ar dešros griežinėlį, o ant viršaus — po kiaušinį. Lėkštėje gražiai išdėlioti kiaušinių gėles, o jų viršūnėles užpilti majonezu arba grietine.
Puošiama nupjautų kiaušinių susmulkintomis viršūnėlėmis, ant viršaus užbarstoma maltų pipirų, druskos, supjaustytų krapų ar svogūnų laiškų.
Vienodo dydžio pomidorus nuplauti, nupjauti viršūnėles, šaukšteliu išskobti vidų. Į pomidorus prikrėsti paruoštų makaronų, sudėti į lėkštę ir uždėti dar po šaukštelį grietinės, kad ji lyg varvekliai nutekėtų per pomidorą. Aplink įdarytus pomidorus išdėlioti jų viršūnėles.
Papuošti žalumyno (krapo, petražolės, saliero) šakele ar svogūno laiškeliu. Duoti į stalą prie maltų mėsos patiekalų, omleto.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą