Kiaušinių gėlės


0,5 kg rūkytos nugarinės arba storesnės dešros, 
6—7 kiaušiniai,
100 g sviesto, 
pipirų, 
druskos,
stiklinė grietinės arba majonezo, 
200 g duo­nos, 
krapų lapelių ar svogūnų laiškų.
Rūkytą nugarinę ar dešrą supjaustyti plonais griežinėliais ir abi puses apkepinti svieste. Duoną supjaustyti tokio pat dydžio apskritomis plonomis riekutėmis ir iš abiejų pusių taip pat ap­kepinti svieste. Kietai išvirtų kiaušinių vieną galą nupjauti, kad būtų galima pastatyti, o viršų įpjauti penkiose vietose ir atlenkti lyg lelijos lapus. Po to ant apkepintų duonos riekelių dėti po rū­kytos nugarinės ar dešros griežinėlį, o ant viršaus — po kiaušinį. Lėkštėje gražiai išdėlioti kiaušinių gėles, o jų viršūnėles užpilti majonezu arba grietine.
Puošiama nupjautų kiaušinių susmulkintomis viršūnėlėmis, ant viršaus užbarstoma maltų pipirų, druskos, supjaustytų krapų ar svogūnų laiškų.
Vienodo dydžio pomidorus nuplauti, nupjauti viršūnėles, šaukš­teliu išskobti vidų. Į pomidorus prikrėsti paruoštų makaronų, sudėti į lėkštę ir uždėti dar po šaukštelį grietinės, kad ji lyg varvekliai nutekėtų per pomidorą. Aplink įdarytus pomidorus išdėlioti jų viršūnėles.
Papuošti žalumyno (krapo, petražolės, saliero) šakele ar svogūno laiškeliu. Duoti į stalą prie maltų mėsos patiekalų, om­leto.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis