0,5 l burokėlių rašalo,
stiklinė grietinės,
100 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
pipirų, druskos.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rašalą užvirinti, į jį supilti rašale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą blandų burokėlių rašalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių, pasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus baltos ir rausvos spalvos derinys.
Atsispausdinti receptą
Jašnikas valgomas su juoda duona. Kai kuriose Žemaitijos vietovėse i burokėlių rašalą pridedama virtų pupų arba žirnių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą