Jašnikas

4 kiaušiniai, 
0,5 l burokėlių rašalo,
stiklinė grietinės,
100 g sviesto, 
2 šaukštai miltų,
pipirų, druskos.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rašalą užvirinti, į jį supilti rašale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą blandų burokėlių rašalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių, pasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus baltos ir raus­vos spalvos derinys.

Jašnikas valgomas su juoda duona. Kai kuriose Žemaitijos vietovėse i burokėlių rašalą pridedama virtų pupų arba žirnių.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis