8 vidutinio dydžio svogūnai,
2 rūgštūs obuoliai,
1 morka,
pipirų,
druskos,
cukraus,
acto,
česnako skiltelė.
Svogūnus nulupti, vidų atsargiai išskobti, padarant kiek galima didesnę duobutę. Išskobtus iš vidaus svogūnus smulkiai sukapoti, obuolius sutarkuoti smulkia, morką — stambia tarka. Viską sumaišyti, įberti druskos, cukraus, maltų pipirų. Paruoštu įdaru prikimšti svogūnus ir užpilti parūgštintu virintu vandeniu. Palaikyti apie 1 vai. Po to smulkiai sutarkuoti česnaką ir juo apibarstyti svogūnus. Sis patiekalas tinka prie avienos, jautienos ir kiaulienos patiekalų.
Svogūnams įdaryti galima vartoti mėlynuosius svogūnus. Tada gaunamas gražus spalvų derinys.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą