Įdaryti svogūnai


8 vidutinio dydžio svogūnai, 
2 rūgštūs obuoliai, 
1 morka, 
pipirų, 
druskos,
cukraus,
acto, 
česnako skiltelė.
Svogūnus nulupti, vidų atsargiai išskobti, padarant kiek gali­ma didesnę duobutę. Išskobtus iš vidaus svogūnus smulkiai su­kapoti, obuolius sutarkuoti smulkia, morką — stambia tarka. Vis­ką sumaišyti, įberti druskos, cukraus, maltų pipirų. Paruoštu įdaru prikimšti svogūnus ir užpilti parūgštintu virintu vandeniu. Palaikyti apie 1 vai. Po to smulkiai sutarkuoti česnaką ir juo apibarstyti svogūnus. Sis patiekalas tinka prie avienos, jautienos ir kiaulienos patiekalų.
Svogūnams įdaryti galima vartoti mėlynuosius svogūnus. Ta­da gaunamas gražus spalvų derinys.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis