Keptas suris


1  būdas: 
300 g žemaitiško sūrio ar saldžios varškės, 
100 g sviesto šaukštas miltų,
šaukštas kmynų, druskos.
Sūrį supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, apvolioti mil­tais ir apkepti svieste iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Pa­duoti j stalą užbarsčius kmynų.


II būdas:  

300 g žemaitiško sūrio, 
2 kiaušiniai, 
2 šaukštai miltų,
šaukštas kmynų, 
šaukštas vandens,
100 g sviesto, druskos.
Sūrį supjaustyti nestorais gabaliukais. Kiaušinius, miltus ir vandenį gerai išplakti, pasūdyti, įberti kmynų. Sūrio gabaliukus pamirkyti tešloje ir kepti įkaitintuose riebaluose, kol abi pusės gražiai paruduos.
Vienu ar kitu būdu paruoštas sūris tinka prie giros, alaus, kavos, arbatos.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis