1 būdas:
300 g žemaitiško sūrio ar saldžios varškės,
100 g sviesto šaukštas miltų,
šaukštas kmynų, druskos.
Sūrį supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, apvolioti miltais ir apkepti svieste iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Paduoti j stalą užbarsčius kmynų.
II būdas:
300 g žemaitiško sūrio,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai miltų,
šaukštas kmynų,
šaukštas vandens,
100 g sviesto, druskos.
Sūrį supjaustyti nestorais gabaliukais. Kiaušinius, miltus ir vandenį gerai išplakti, pasūdyti, įberti kmynų. Sūrio gabaliukus pamirkyti tešloje ir kepti įkaitintuose riebaluose, kol abi pusės gražiai paruduos.
Vienu ar kitu būdu paruoštas sūris tinka prie giros, alaus, kavos, arbatos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą