1 kg bulvių,
1 kg varškės,
3 kiaušinių tryniai,
šaukštas kmynų,
druskos.
Išvirtas su lupenomis bulves nulupti ir sumalti mėsmale, sudėti kiaušinių trynius, varškę, pasūdyti, įberti kmynų, viską gerai suminkyti.
į virintu vandeniu suvilgytą sūrmaišį sudėti paruoštą masę ir paslėgtą palaikyti porą valandų. Išimtą iš sūrmaišio sūrį padėti ant lentelės arba lėkštės ir aštriu drėgnu peiliu supjaustyti vidutinio storio gabaliukais.
Prie bulvių sūrio tinka grietinė arba grietinėlė.
Kai kurios šeimininkės į bulvių sūrį deda truputį sviesto. Nurodytam produktų kiekiui jo reikia apie 100 g.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą