Bulvių sūris


1 kg bulvių, 
1 kg varškės, 
3 kiaušinių tryniai, 
šaukštas kmynų,
drus­kos.
Išvirtas su lupenomis bulves nulupti ir sumalti mėsmale, su­dėti kiaušinių trynius, varškę, pasūdyti, įberti kmynų, viską gerai suminkyti.
į virintu vandeniu suvilgytą sūrmaišį sudėti paruoštą masę ir paslėgtą palaikyti porą valandų. Išimtą iš sūrmaišio sūrį padėti ant lentelės arba lėkštės ir aštriu drėgnu peiliu supjaustyti vidu­tinio storio gabaliukais.
Prie bulvių sūrio tinka grietinė arba grietinėlė.
Kai kurios šeimininkės į bulvių sūrį deda truputį sviesto. Nu­rodytam produktų kiekiui jo reikia apie 100 g.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis