Daržovių drebinys


Pusė stiklinės pupų, 
2 morkos,
pusė stiklinės žirnių, 
2 bulvės, 
2 kiau­šiniai, 
pusė stiklinės pupelių.  

Sultiniui: 
4 kiaulės kojelės, 
pipirų, 
lauro lapelių, 
česnako,
svogūno,
druskos.
Atskirai išvirti pupas, pupeles, žirnius (gali būti pusė žaliųjų, pusė geltonųjų), bulves, morkas, kiaušinius. (Pupos, pupelės, žirniai prieš verdant gerai išmirkomi.)
Išvirtas bulves supjaustyti smulkiais kubeliais, morkas — griežinėliais, kiaušinius perpjauti per pusę (išilgai arba skersai). Daržoves bei kiaušinius pasūdyti ir sumaišyti.
Iš kiaulės kojelių ir prieskonių išvirti stiprų sultinį. Į didesnį indą įpilti 1/3 sultinio ir palaikyti, kad sustingtų. Tada ant vir­šaus krūvelėmis dėti daržovių mišinio, vėl įpilti 1/3 sultinio (dar­žoves turi apsemti iki pusės). Kai sustings, supilti likusį sultinį, kad apsemtų daržoves. Sustingusį drebinį išversti į lėkštę ir pa­duoti į stalą.
Drebinį galima patiekti kitaip. Paruoštas daržoves sudėti į pusdubenį ir aplinkui šaukštu apdėti sustingusio sultinio drebu­čiais. Viršų pabarstyti smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir krapais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis