2 kg žuvų, 2—3 1 vandens, druskos, pipirų, lauro lapelių, petražolių,, svogūnų, acto, 300 g duonos, stiklinė grietinės.
Žuvis nuskusti, išskrosti, išėmus kaulus, nuplovus ir nulupus dą, supjaustyti smulkiais gabaliukais. Juos sudėti į puodą, papildyti, užpilti smarkiai praskiestu actu, pabarstyti pipirais, įdėti lauro lapelių, petražolių, griežinėliais supjaustytų svogūnų. (Kas mėgsta, gali pridėti česnakų.) Taip paruoštas žuvis palaikyti apie I 12 val. Po to jas užpilti verdančiu vandeniu ir, sandariai uždengus puodą, dar palaikyti 15—20 min., kad žuvies „kvapas persiduotų į vandenį", ir užvirti. Tada sudėti smulkiais kubeliais supjaustytą duoną ir užbalinti grietine.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą