Žvejų žuvienė



2 kg žuvų, 2—3 1 vandens, druskos, pipirų, lauro lapelių, petražolių,, svogūnų, acto, 300 g duonos, stiklinė grietinės.
Žuvis nuskusti, išskrosti, išėmus kaulus, nuplovus ir nulupus dą, supjaustyti smulkiais gabaliukais. Juos sudėti į puodą, pa­pildyti, užpilti smarkiai praskiestu actu, pabarstyti pipirais, įdėti lauro lapelių, petražolių, griežinėliais supjaustytų svogūnų. (Kas mėgsta, gali pridėti česnakų.) Taip paruoštas žuvis palaikyti apie I 12 val. Po to jas užpilti verdančiu vandeniu ir, sandariai uždengus puodą, dar palaikyti 15—20 min., kad žuvies „kvapas persiduotų į vandenį", ir užvirti. Tada sudėti smulkiais kubeliais supjaustytą duoną ir užbalinti grietine.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis