Žuvies trintinė



1 kg smulkių žuvų, 1 morka, 1 bulvė, 1 svogūnas, salierų, petražo­lių, porų šaknų, krieno šaknelė, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, stiklinė grietinės, 2 stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių, pipirų, lauro lapelių, druskos.
Nuskustas, išskrostas, gerai išplautas žuveles užpilti 2,5 l van­dens, sudėti smulkiai supjaustytas daržoves ir virti apie 45 min.. Po to tirščius išgriebti, pertrinti pro sietelį ir sudėti atgal į per­koštą sriubą. Pridėti prieskonių, sviesto. Verdant palengva su­pilti vandenyje išplaktus miltus, įberti druskos, užvirinti ir nu­kelti nuo ugnies. Sriubą užbalinti grietine.
Į kiekvieną lėkštę įdėti juodos duonos skrebučių (kubeliais supjaustytų ir svieste pakepintų arba orkaitėje sudžiovintų duo­nos gabaliukų), užpilti žuvies trintinė, pabarstyti smulkiai su­pjaustytais petražolių lapeliais ir duoti į stalą.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis