1 kg smulkių žuvų, 1 morka, 1 bulvė, 1 svogūnas, salierų, petražolių, porų šaknų, krieno šaknelė, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, stiklinė grietinės, 2 stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių, pipirų, lauro lapelių, druskos.
Nuskustas, išskrostas, gerai išplautas žuveles užpilti 2,5 l vandens, sudėti smulkiai supjaustytas daržoves ir virti apie 45 min.. Po to tirščius išgriebti, pertrinti pro sietelį ir sudėti atgal į perkoštą sriubą. Pridėti prieskonių, sviesto. Verdant palengva supilti vandenyje išplaktus miltus, įberti druskos, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Sriubą užbalinti grietine.
Į kiekvieną lėkštę įdėti juodos duonos skrebučių (kubeliais supjaustytų ir svieste pakepintų arba orkaitėje sudžiovintų duonos gabaliukų), užpilti žuvies trintinė, pabarstyti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais ir duoti į stalą.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą