Žemaitiška veršputrė



1 I pieno, 0,5 1 vandens, stiklinė miltų, druskos pagal skonį, 300 g duonos, šaukštelis kmynų.
Vandenį su pienu užvirinti. Miltus gerai išplakti šaltame pie­ne arba vandenyje, kol pasidarys skysta tyrelė. Ją palengva pilti
1 verdantį pieną su vandeniu ir maišyti, kad neprisviltų. Pavirinti 2, 3 min., pagal skonį pasūdyti. Leisti kiek ataušti. Duoną su­pjaustyti nedideliais gabaliukais ir prieš duodant į stalą sudėti į praaušusią sriubą, jberti kmynų ir išmaišyti.
Kai kurios šeimininkės sriubą dar paskanina grietine. Žemaičiai veršputrę gamina daugiausia vakarienei.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis