Žuvienė su agurkais



2 kg žuvų ar žuvies kaulų, 
petražolių, svogūnų, 
porų, salierų 
2— morkos,
 šaukštas sviesto,
 4—5 rauginti agurkai, 
20 g grietinės, 
2—3 vandens,
 šaukštas miltų, 
druskos.
Iš žuvų ar jų kaulų išvirti sultinį su prieskoninėmis daržovė mis ir morkomis. Išgriebus morkas, sultinį perkošti, jį uždaryt pakepintais miltais. Morkas bei agurkus supjaustyti griežinėliai: sudėti į sultinį, kurį dar pavirti 10—15 min. Nukeltą nuo ugnie sriubą užbalinti grietine, pagal skonį pasūdyti. Valgoma karšt su bulvėmis, kurios išverdamas neluptos.
Sriuba yra maistinga, ypač tinka vaikams. Žemaitijoje ją dažniausiai verda iš karosų, raudžių ir kitų žuvų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis