2 kg žuvų ar žuvies kaulų,
petražolių, svogūnų,
porų, salierų
2— morkos,
šaukštas sviesto,
4—5 rauginti agurkai,
20 g grietinės,
2—3 vandens,
šaukštas miltų,
druskos.
Iš žuvų ar jų kaulų išvirti sultinį su prieskoninėmis daržovė mis ir morkomis. Išgriebus morkas, sultinį perkošti, jį uždaryt pakepintais miltais. Morkas bei agurkus supjaustyti griežinėliai: sudėti į sultinį, kurį dar pavirti 10—15 min. Nukeltą nuo ugnie sriubą užbalinti grietine, pagal skonį pasūdyti. Valgoma karšt su bulvėmis, kurios išverdamas neluptos.
Sriuba yra maistinga, ypač tinka vaikams. Žemaitijoje ją dažniausiai verda iš karosų, raudžių ir kitų žuvų.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą