Grybų sriuba



25 g džiovintų grybų, 
3 bulvės, 
šaukštelis miltų, 
druskos, 
stiklini grietinės, 
pipirų,
 lauro lapelių,  
 1  svogūnas,
 šaukštas sviesto, 
3 vandens.

Į verdantį vandenį sudėti išmirkytus, nuplautus ir smulkia supjaustytus grybus. Atsiradusias putas nugriebti. Bulves su pjaustyti smulkiais gabaliukais ir virti kartu su grybais. Bulvėms išvirus, miltus išplakti vandenyje ir maišant supilti į sriubą. Užvirinti. Sudėti prieskonius, smulkiai supjaustytą ir šviest* pakepintą svogūną, pasūdyti, užbalinti grietine. Valgyti su duona
Tokią sriubą galima virti ir iš šviežių grybų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis