Srėbalas



0,5 1 maltų ar grūstų aguonų, 
miltų, vandens, 
1 kiaušinis, 
stiklinė grietinėlės, 
druskos.
Į aguonas įmušti kiaušinį, suberti miltus ir užminkyti tešlą kaip makaronams. Ją iškočioti, supjaustyti piršto storio bei ilgio gabaliukais, sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirti. Prieš valgant užbalinti grietinėle.
Kitos šeimininkės į baigiamą virti valgį įdeda krakmolo, pagal skonį pasaldina ir tik tada balina grietinėle.
Srėbalą žemaičiai valgo su juoda duona. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis