Alaus sriuba su aguonų pienu



1 1 naminio alaus,
cukraus pagal skonį,
1/3 stiklinės aguonų, 
200 g šviežios kaimiškos varškės, 
šaukštas kmynų.
Alų pakaitinti, bet neužvirinti, j jį įpilti aguonų pieno (žr. Aguonų sriuba) ir išmaišyti. Varškę supjaustyti kvadratėliais arba ruoželiais, kaip makaronus, sudėti į alaus sriubą ir įberti kmynų. Valgyti karštą su duona. Kas mėgsta saldžiau, gali pagal skonį pasaldinti, o kas mėgsta sūriau — pasūdyti.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis