Miežinių kruopų sriuba su aguonų pienu



0,5 1 miežinių kruopų,
 0,5 1 maltų aguonų,
 druskos, 
1,5 1 vandens.
Miežines kruopas gerai išplauti ir išvirti. Išvirusias plakti plaktuvėliu, kol pabals. Tada įpilti tiek paruošto aguonų pieno (žr. Aguonų sriuba), kad sriuba būtų šviežios grietinėlės tirštumo. Įberti pagal skonį druskos ir dar pakaitinti, bet neužvirinti.
Sriuba valgoma šilta su miežiniu ragaišiu ar balta duona. Kai kurios šeimininkės gabaliukais supjaustytą ragaišį apkepa svieste ir pabarsto aguonomis bei druska.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis