Šmontalas



3 vidutinio dydžio bulvės,
3—4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druska pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.

Išvirtas bulves nulupti, sutrinti ir sumaišyti su grietine. Supilt rūgusį pieną ir viską gerai išplakti. Į suplaktą tyrę suberti piprus, smulkiai pjaustytus svogūnus arba česnakus, druską, smulkiai supjaustytus burokėlius ir viską sumaišyti.
Šmontalas dažniausiai gaminamas pavakariams arba vakarienei ir valgomas su karštomis šutintomis bulvėmis. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis