3 vidutinio dydžio bulvės,
3—4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druska pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.
3—4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druska pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.
Išvirtas bulves nulupti, sutrinti ir sumaišyti su grietine. Supilt rūgusį pieną ir viską gerai išplakti. Į suplaktą tyrę suberti piprus, smulkiai pjaustytus svogūnus arba česnakus, druską, smulkiai supjaustytus burokėlius ir viską sumaišyti.
Šmontalas dažniausiai gaminamas pavakariams arba vakarienei ir valgomas su karštomis šutintomis bulvėmis.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą