3 vidutinio dydžio bulvės,
3—4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druska pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.
3—4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druska pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.
Išvirtas bulves nulupti, sutrinti ir sumaišyti su grietine. Supilt rūgusį pieną ir viską gerai išplakti. Į suplaktą tyrę suberti piprus, smulkiai pjaustytus svogūnus arba česnakus, druską, smulkiai supjaustytus burokėlius ir viską sumaišyti.
Šmontalas dažniausiai gaminamas pavakariams arba vakarienei ir valgomas su karštomis šutintomis bulvėmis.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą