Kildytas pienas



1,5 1 rūgusio pieno, stiklinė grietinės, arbatinis šaukštelis kmynų druskos.
Rūgusį pieną pastatyti ant šiltos viryklės ir palaikyti apie 12 val. (Negalima statyti ant karštos viryklės, nes pieną sutrauks į varškę.) Pakildytą pieną supilti į kiaurasamtį ar sūrmaišį, nuvarvinti, užpilti grietine, apibarstyti nuplautais kmynais.
Kildytas pienas valgomas su šutintomis bulvėmis, duona, įvariomis žemaitiškomis košėmis, blynais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis