Patarmasas



3 vidutinio dydžio bulvės, 1 svogūnas, druskos pagal skonį, 2 stiklinės rūgusio pieno, pusė stiklinės grietinės, maltų pipirų.
Rūgusį pieną bei grietinę gerai išplakti, užpilti ant sutrint virtų bulvių, pridėti smulkiai supjaustyto svogūno, įberti druskos truputį pipirų ir viską išmaišyti.
Patarmasas valgomas su karštomis bulvėmis, kurios išverda-mos neluptos. Žemaitijoje patarmasas gaminamas dažniausiai pavakariams.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis