2 silkės,
2 buteliai kefyro arba 1 1 rūgusio pieno,
pipirų.
Silkes nuplauti, nusausinti, neišskrostas storai suvynioti į švarų popierių ir kepti ant anglių. Iškeptą silkę atsargiai išvynioti, išėmus kaulus, pienius arba ikrus, supjaustyti gražiais gabaliukais.
Kefyrą ar rūgusį pieną supilti į dubenį (nemaišyti), į jį sudėti paruoštą silkę, pabarstyti pipirais.
Šmakalą valgyti su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškeptą silkę išvynioti, išėmus kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą vandenį. Palaikyti 1—2 val. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, įpilti acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą