Šmakalas



2 silkės, 
2 buteliai kefyro arba 1 1 rūgusio pieno,
 pipirų.
Silkes nuplauti, nusausinti, neišskrostas storai suvynioti į šva­rų popierių ir kepti ant anglių. Iškeptą silkę atsargiai išvynioti, išėmus kaulus, pienius arba ikrus, supjaustyti gražiais gabaliu­kais.
Kefyrą ar rūgusį pieną supilti į dubenį (nemaišyti), į jį su­dėti paruoštą silkę, pabarstyti pipirais.
Šmakalą valgyti su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškeptą silkę išvynioti, išėmus kaulus, supjaus­tyti gabaliukais ir sudėti į virintą vandenį. Palaikyti 1—2 val. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, įpilti acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis