Rasalynė



I b ū d a s: 
1 silkė, 
2—3 svogūnai, 
3 virtos bulvės, 
3—5 sumalti pi­pirai, 
druskos pagal skonį, 
1 1 vandens, 
0,5 1 burokėlių rašalo.
Silkę išskrosti, nuplauti, nusausinti, suvynioti į popierių ir kepti ant anglių. Iškepus popierių nuimti, o silkę sutrinti moli­niame dubenyje mediniu šaukštu. Kartu sutrinti ir bulves. (Jas reikia išvirti neluptas, po to nulupti.) Užpilti virinto vandens, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, jberti pipirų, druskos, supilti burokėlių rašalą. Valgyti su bulvėmis, kurios išverdamos neluptos. Vasarą j šią sriubą galima pridėti supjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.
II būdas: 
silkė, 
2 vidutinio dydžio svogūnai, 
maltų pipirų,
 2 rauginti burokėliai, 
1 I burokėlių rašalo, 
0,5 1 šalto virinto vandens.

Suvyniotą popieriuje silkę iškepti ant žarijų. Apdegusį popie­rių atsargiai nuimti, silkę, išėmus kaulus, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į molinį dubenį. Burokėlius supjaustyti smulkiai, o svo­gūnus— griežinėliais ir sudėti į dubenį. Pagal skonį pabarstyti pipirais ir druska. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis