I b ū d a s:
1 silkė,
2—3 svogūnai,
3 virtos bulvės,
3—5 sumalti pipirai,
druskos pagal skonį,
1 1 vandens,
0,5 1 burokėlių rašalo.
Silkę išskrosti, nuplauti, nusausinti, suvynioti į popierių ir kepti ant anglių. Iškepus popierių nuimti, o silkę sutrinti moliniame dubenyje mediniu šaukštu. Kartu sutrinti ir bulves. (Jas reikia išvirti neluptas, po to nulupti.) Užpilti virinto vandens, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, jberti pipirų, druskos, supilti burokėlių rašalą. Valgyti su bulvėmis, kurios išverdamos neluptos. Vasarą j šią sriubą galima pridėti supjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.
II būdas:
silkė,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
maltų pipirų,
2 rauginti burokėliai,
1 I burokėlių rašalo,
0,5 1 šalto virinto vandens.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą