Kviečių sriuba



Stiklinė kviečių
stiklinė aguonų,
1—2 šaukštai cukraus,
1 1 vandens
truputis druskos
Kviečius gerai nuplauti ir išmirkyti. Suberti į pasūdytą van­denį ir virti. Suminkštėjusius ir išbrinkusius kviečius išversti į kiaurasamtį arba rėtį, kad nuvarvėtų.
Į paruoštą aguonų pieną (žr. Aguonų sriuba) suberti cukrų, sudėti kviečius, išmaišyti ir duoti į stalą.
Sriuba valgoma šalta, todėl labai tinka vasarą. Žemaičiai kviečių sriubą gamina daugiausia vakarienei.
Paruoštus produktus užpilti perkoštu burokėlių rašalu, šaltu virintu vandeniu ir palaikyti porą valandų.
Valgyti su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis