Stiklinė kviečių
stiklinė aguonų,
1—2 šaukštai cukraus,
1 1 vandens
truputis druskos
Kviečius gerai nuplauti ir išmirkyti. Suberti į pasūdytą vandenį ir virti. Suminkštėjusius ir išbrinkusius kviečius išversti į kiaurasamtį arba rėtį, kad nuvarvėtų.
Į paruoštą aguonų pieną (žr. Aguonų sriuba) suberti cukrų, sudėti kviečius, išmaišyti ir duoti į stalą.
Sriuba valgoma šalta, todėl labai tinka vasarą. Žemaičiai kviečių sriubą gamina daugiausia vakarienei.
Paruoštus produktus užpilti perkoštu burokėlių rašalu, šaltu virintu vandeniu ir palaikyti porą valandų.
Valgyti su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą