Skryliai



0,5  kg bulvių, 2 šaukštai krakmolo, druskos.
Bulves gerai nuplauti, išvirti ir nuluptas sumalti. Į masę įber­ti krakmolo, druskos ir gerai išminkyti. Iš tešlos iškočioti piršto storio lakštą, stikline išspausti skrylelius (galima_supjaustyti ir keturkampiais skryleliais), sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 5—10 min. Išvirtus išgriebti ir nuvarvinti. Prie skrylių tinka sviestas, su jame pakepintais smulkiai supjaustytais svo­gūnais ir pailgais gabalėliais supjaustytais virtais grybais (jie gali būti ir švieži, ir džiovinti).
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis