Duonkleckiai



0,5 1 duoninių rupiai maltų miltų, stiklinė grietinės, 100 g lašinių, 1 svogūnas, druskos.
Tešlą užminkyti kaip makaronams. Iš jos daryti stiklinės skersmens, piršto storio apskritus kleckelius, sudėti į verdantį pasū­dytą vandenį ir išvirti.
Lašiniukus smulkiai supjaustyti, paspirginti, suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinti. Tada supilti grietinę ir užvi­rinti.
Kleckelius kiaurasamčiu išgriebti iš vandens, nuvarvinti ir užpilti spirgintais lašiniukais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis