Šiupinys su tarkuotomis bulvėmis



0,5 1 žirnių, 0,5 1 miežinių kruopų, 1 1 tarkuotų bulvių, 0,5 kg kiau­lienos, 0,5 kg šviežių dešrų, prieskonių, druskos.
Išmirkytus žirnius virti kartu su kiauliena. Kiek pavirus, su­berti nuplautas kruopas. Kai viskas išvirs, pagal skonį pasūdyti, sudėti tarkuotas bulves ir dar pavirti.
Išvirtą šiupinį sukrėsti į pusdubenį, viduryje įsmeigti kiaulės uodegą (jei yra), aplinkui apdėti atskirai išvirtomis dešromis, šonkauliais, mėsos gabaliukais.
Tai šventinių pietų valgis, jis patiekiamas karštas.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis