Ryžių apkepas su razinomis


1 1 ryžių košės, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai cukraus, stiklinė razinų, 50 g sviesto, truputis vanilino, pusė stiklinės lazdyno riešutų bran­duolių, 1 1 spanguolių kisieliaus, pusė stiklinės žemaitiškai paruoštos spanguolių uogienės.
Į atvėsusią ryžių košę supilti išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, suberti sukapotus riešutus, nuplautas, nusausintas razinas, vaniliną. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti išplaktus bal­tymus ir išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą, sulyginti, viršų patepti išplaktais balty­mais. Kepti 15—20 min. orkaitėje arba krosnyje. Iškeptą apkepą supjaustyti gabaliukais, užpilti spanguolių kisieliumi, papuošti uogiene.
Vietoj kisieliaus galima užpilti aguonų pieno. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis