1 1 ryžių košės, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai cukraus, stiklinė razinų, 50 g sviesto, truputis vanilino, pusė stiklinės lazdyno riešutų branduolių, 1 1 spanguolių kisieliaus, pusė stiklinės žemaitiškai paruoštos spanguolių uogienės.
Į atvėsusią ryžių košę supilti išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, suberti sukapotus riešutus, nuplautas, nusausintas razinas, vaniliną. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą, sulyginti, viršų patepti išplaktais baltymais. Kepti 15—20 min. orkaitėje arba krosnyje. Iškeptą apkepą supjaustyti gabaliukais, užpilti spanguolių kisieliumi, papuošti uogiene.
Vietoj kisieliaus galima užpilti aguonų pieno.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą