Ryžių apkepas su obuoliais



2 stiklinės ryžių, 
6 kiaušiniai, 
6 šaukštai cukraus, 
truputis vanilino, 
6 rūgštūs obuoliai, 
50 g sviesto, 
džiūvėsėlių.

Ryžius nuplauti ir išvirti. Kiaušinių trynius išsukti su cukru­mi ir sudėti į atvėsusius ryžius. Baltymus gerai išplakti su vanilinu, sukrėsti į ryžius ir viską sumaišyti.
Nuluptus, be sėklalizdžių, obuolius supjaustyti griežinėliais. Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą dėti sluoks­niais paruoštus ryžius ir griežinėliais supjaustytus obuolius. Apa­tinis ir viršutinis sluoksniai turi būti ryžių. Apkepo viršų patepti išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir iškepti.
Prie apkepo paduoti grietinėlės arba pieno. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis