2 stiklinės ryžių,
6 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
truputis vanilino,
6 rūgštūs obuoliai,
50 g sviesto,
džiūvėsėlių.
Ryžius nuplauti ir išvirti. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir sudėti į atvėsusius ryžius. Baltymus gerai išplakti su vanilinu, sukrėsti į ryžius ir viską sumaišyti.
Nuluptus, be sėklalizdžių, obuolius supjaustyti griežinėliais. Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą dėti sluoksniais paruoštus ryžius ir griežinėliais supjaustytus obuolius. Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti ryžių. Apkepo viršų patepti išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir iškepti.
Prie apkepo paduoti grietinėlės arba pieno.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą