Silkių ir bulvių apkepas



2 silkės, 10 bulvių, 100 g sviesto, stiklinė grietinės, pipirų, 1 svogū­nas, druskos.
Silkes gerai išmirkyti, išskrosti, išėmus kaulus, supjaustyti gabaliukais. Nuskustas bulves supjaustyti plonomis skiltelėmis.
Skardą ištepti sviestu, dėti eilėmis bulves ir silkes. Pirmutinė ir paskutinė eilė — bulvių. Viršų pašlakstyti ištirpintu sviestu, užpilti grietine, pabarstyti pipirais, smulkiai supjaustytu svogūnu, druska. Kepti nekarštoje krosnyje apie pusę valandos.
Apkepą į stalą paduoti karštą su rūgusiu pienu arba kėžu. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis