Bulvių legumina


10 bulvių, 300 g sviesto, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, truputis druskos.
Su lupenomis išvirtas bulves nulupti ir dar karštas sumalti. Sudėjus sviestą, košę trinti, įmušant po 1 kiaušinio trynį. Po to suberti cukrų, sudėti išplaktus kiaušinių baltymus ir viską ismiaišyti. Taip paruoštą košę sukrėsti į sviestu išteptą skardą ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 20—25 min.
Į stalą bulvių legumina paduodama su grietine, kildytu pienu, kėžu, kastiniu ar saldžiu pienu.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis