1 1 pupų, 2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, pusė stiklinės druskos, 200 g lašiniukų, 50 g grietinės, 1 svogūnas.
Pupas išmirkyti, išvirti, sumalti, įmušti kiaušinius, įpilti vandens, įberti druskos, miltų ir užminkyti tešlą. Iš jos daryti apvalius, stiklinės skersmens, piršto storio skritulėlius, dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti 5—7 min.
Išgriebtus iš puodo pupinukus sudėti į molinę lėkštę.
Lašiniukus supjaustyti, paspirginti, suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinti, supilti grietinę ir tuo padažu užpilti pupinukus.
Valgoma su kežu, kastiniu.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą