Pupinukai



1 1 pupų, 2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, pusė stiklinės druskos, 200 g lašiniukų, 50 g grietinės, 1 svogūnas.
Pupas išmirkyti, išvirti, sumalti, įmušti kiaušinius, įpilti van­dens, įberti druskos, miltų ir užminkyti tešlą. Iš jos daryti apva­lius, stiklinės skersmens, piršto storio skritulėlius, dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti 5—7 min.
Išgriebtus iš puodo pupinukus sudėti į molinę lėkštę.
Lašiniukus supjaustyti, paspirginti, suberti smulkiai supjaus­tytą svogūną ir pakepinti, supilti grietinę ir tuo padažu užpilti pupinukus.
Valgoma su kežu, kastiniu. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis