Sėtinynė



300—400 g sėtinių (geltonųjų griežčių),
 200—300 g bulvių, 
1 I pieno, 
druskos pagal skonį, 
1 1 vandens, 
arbatinis šaukštelis miltų.
J puodą supilti vandenį, sudėti kubeliais supjaustytus sėtinius, bulves ir virti, kol suminkštės. Tada supilti pieną, pasūdyti. Van­denyje išplaktus miltus maišant supilti į sriubą ir užvirinti. Kai kurios šeimininkės į sriubą deda ir stambiai tarkuotų morkų.
Sėtinynė valgoma su duona. Žemaitijoje ji dažniausiai verda­ma vakarienei.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis