Moliūgų sriuba su kukuliais



1 kg moliūgo,
2 1 pieno,
šaukštas sviesto,
druskos pagal skonį,
stik­linė miltų,
1 kiaušinis,
1 1 vandens.
Moliūgą nulupti, išimti sėklas, smulkiai supjaustyti, užpilti trupučiu vandens, įberti druskos ir virti. Išvirusį pertrinti. Į puodą supilti likusį vandenį, pieną ir sudėti pertrintą moliūgą. Mai­šant užvirinti.
Kukuliams užminkyti tešlą, šiek tiek minkštesnę kaip makaro­nams, sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į verdančią moliūgų ty­rę, pagal skonį pasūdyti. Baigiant virti, įdėti sviesto
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis