Duonos apkepas



500 g juodos duonos, 2 obuoliai, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai svies­to, pusė šaukštelio cinamono, pusė stiklinės grietinėlės ar pieno, apelsino ar citrinos žievelės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai miltinio cukraus.
Duoną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamirkyti piene. Obuolius nulupti, supjaustyti įvairios formos gabaliukais, suberti į puodą, įdėti sviesto, paskaninti cinamonu, cukrumi ir patroš­kinti.
Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą dėti sluoks­nį duonos (nupylus pieną), sluoksnį obuolių troškinio, vėl duo­nos sluoksnį. Viršų pabarstyti cinamonu, užpilti išplaktu kiau­šiniu, užtarkuoti žievelės ir kepti apie 30—45 min. Paskui apkepą išimti iš skardos, pabarstyti miltiniu cukrumi ir paduoti į stalą karštą su aguonų arba saldžiu pienu.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis