500 g juodos duonos, 2 obuoliai, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai sviesto, pusė šaukštelio cinamono, pusė stiklinės grietinėlės ar pieno, apelsino ar citrinos žievelės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai miltinio cukraus.
Duoną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamirkyti piene. Obuolius nulupti, supjaustyti įvairios formos gabaliukais, suberti į puodą, įdėti sviesto, paskaninti cinamonu, cukrumi ir patroškinti.
Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą dėti sluoksnį duonos (nupylus pieną), sluoksnį obuolių troškinio, vėl duonos sluoksnį. Viršų pabarstyti cinamonu, užpilti išplaktu kiaušiniu, užtarkuoti žievelės ir kepti apie 30—45 min. Paskui apkepą išimti iš skardos, pabarstyti miltiniu cukrumi ir paduoti į stalą karštą su aguonų arba saldžiu pienu.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą