Kruopienė



100 g rūkytų lašinukų, 0,5 l  miežinių kruopų, 150 g džiovintų slyvų, stiklinė pupų arba pupelių, druskos.
Rūkytus lašiniukus (geriau su mėsos sluoksneliais) išvirti vandenyje ir supjaustyti mažais kubeliais. Į vandenį, kuriame virė lašiniukai, suberti gerai išmirkytas kruopas ir išvirti maišant, kad neprisviltų. Baigiant virti, pasūdyti.
Išmirkytas pupeles arba pupas išvirti atskirai. Slyvas gerai išmirkyti karštame vandenyje ir nusausinti.
Košę sukrėsti į dubenį, viršų apibarstyti lašiniukais, aplinkui apdėti vieną eilę slyvų, kitą eilę - pupų arba pupelių.
Kruopienė valgoma su duona. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis