100 g rūkytų lašinukų, 0,5 l miežinių kruopų, 150 g džiovintų slyvų, stiklinė pupų arba pupelių, druskos.
Rūkytus lašiniukus (geriau su mėsos sluoksneliais) išvirti vandenyje ir supjaustyti mažais kubeliais. Į vandenį, kuriame virė lašiniukai, suberti gerai išmirkytas kruopas ir išvirti maišant, kad neprisviltų. Baigiant virti, pasūdyti.
Išmirkytas pupeles arba pupas išvirti atskirai. Slyvas gerai išmirkyti karštame vandenyje ir nusausinti.
Košę sukrėsti į dubenį, viršų apibarstyti lašiniukais, aplinkui apdėti vieną eilę slyvų, kitą eilę - pupų arba pupelių.
Kruopienė valgoma su duona.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą