Kiaulės arba jaučio liežuvis,
200 g lašinių,
kraujo,
druskos,
pipirų,
salietros,
kalendros,
česnakų.
200 g lašinių,
kraujo,
druskos,
pipirų,
salietros,
kalendros,
česnakų.
Liežuvį gerai nuvalyti, įtrinti prieskonių bei druskos mišiniu ir palaikyti kelias valandas. Po to užpilti trupučiu kraujo ir dar palaikyti parą. Išėmus iš kraujo, liežuvį prismaigstyti lašiniukų, dar patrinti druska ir įkišti į paruoštą žarną.
Žarną su liežuviu pabarstyti druska, užpilti kraujo, pabarstyti prieskoniais ir paslėgti. Po 6—8 dienų liežuvį apversti ir dar palaikyti kelias dienas.
Išimtą iš kraujo liežuvį apdžiovinti ir rūkyti 8—9 dienas kadagių dūmais.
Liežuvis skaniausias tada, kai išrūkytas dar palaikomas porą savaičių.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą