Rūkytas liežuvis

Kiaulės arba jaučio liežuvis,
200 g lašinių,
kraujo,
druskos,
pipirų,
salietros,
kalendros,
česnakų.
Liežuvį gerai nuvalyti, įtrinti prieskonių bei druskos mišiniu ir palaikyti kelias valandas. Po to užpilti trupučiu kraujo ir dar palaikyti parą. Išėmus iš kraujo, liežuvį prismaigstyti lašiniukų, dar patrinti druska ir įkišti į paruoštą žarną.
Žarną su liežuviu pabarstyti druska, užpilti kraujo, pabars­tyti prieskoniais ir paslėgti. Po 6—8 dienų liežuvį apversti ir dar palaikyti kelias dienas.
Išimtą iš kraujo liežuvį apdžiovinti ir rūkyti 8—9 dienas ka­dagių dūmais.
Liežuvis skaniausias tada, kai išrūkytas dar palaikomas porą savaičių. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis