Obuoliniai kukuliai

0,5 kg maltos vištienos (gali būti ir kitokia paukštiena), 
riekutė py­rago, 
2 kiaušiniai, 
1 šaukštas grietinės, 
pipirų,
1 svogūnas,
druskos, 
10 obuolių (vienodo dydžio), 
1 stiklinė džiūvėsėlių, 
300 g riebalų virimui.
Riekutę pyrago išmirkyti piene ar vandenyje. Į dubenį sudėti maltą mėsą, grietinę, sumaltą svogūną, supilti išplaktus kiau­šinius, įberti druskos, maltų pipirų. Išminkyti.
Obuolius nulupti, skutikliu išimti sėklalizdžius. Iš mėsos da­ryti paplotėlį, į vidurį įdėti obuolį, tarp delnų formuoti apskritą kukulį. Pavoliuoti džiūvėsėliuose ir virti įkaitintuose riebaluose, kol kukulis taps rusvos spalvos.
Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti riebalus ir sudėti į didesnę lėkštę. Papuošti žalumynų šakele. Duoti į stalą kaip užkandinį patiekalą.
Mėsą reikia malti 2 kartus.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis