riekutė pyrago,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas grietinės,
pipirų,
1 svogūnas,
druskos,
10 obuolių (vienodo dydžio),
1 stiklinė džiūvėsėlių,
300 g riebalų virimui.
Riekutę pyrago išmirkyti piene ar vandenyje. Į dubenį sudėti maltą mėsą, grietinę, sumaltą svogūną, supilti išplaktus kiaušinius, įberti druskos, maltų pipirų. Išminkyti.
Obuolius nulupti, skutikliu išimti sėklalizdžius. Iš mėsos daryti paplotėlį, į vidurį įdėti obuolį, tarp delnų formuoti apskritą kukulį. Pavoliuoti džiūvėsėliuose ir virti įkaitintuose riebaluose, kol kukulis taps rusvos spalvos.
Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti riebalus ir sudėti į didesnę lėkštę. Papuošti žalumynų šakele. Duoti į stalą kaip užkandinį patiekalą.
Mėsą reikia malti 2 kartus.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą