Mekeris



100 g juodos duonos, 
2 šaukštai cukraus, 
šaukštas grietinės, 
0,5 l šalto virinto vandens,
 lazdynų riešutų.
Duoną supjaustyti kubeliais, užpilti virintu šaltu vandeniu ir palaikyti apie 2 val. Tada suberti cukrų, išmaišyti, dėti grietinės (tinka ir grietinėlė) bei smulkiai kapotų riešutų.
Į stalą sriubą paduoti šaltą. Ji yra saldžiarūgščio skonio, ypač mėgstama karštomis vasaros dienomis.
Mekeris geriausiai tinka vakarienei. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis