Kleckynė

1 kg žalių bulvių, 
3—4 virtos bulvės, 
druskos, 
1 1 pieno, 
1 1 vandens.
Bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka ir išsunkti. Virtas bulves sumalti ar sugrūsti ir sudėti į tarkę, įberti druskos ir ge­rai išminkyti. (Į tešlą dar galima įberti ir dėti aguonų.)
Į vandenį supilti pieną, užvirinti ir sudėti iš bulvių tešlos pa­darytus mažus, apvalius kukulius. Baigiant virti, pagal skonį pasūdyti.
Kai kurios šeimininkės vandenyje išvirtus kukulius nusunkia, užpila pienu ir užvirina.
Žemaitijoje ši sriuba itin paplitusi. Ji verdama daugiausia vakarienei.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis