I būdas:
0,5 kg bulvių, stiklinė miltų, 150 g lašinių, 1 svogūnas, 1l vandens (gali būti pienas), 2 šaukštai grietinės, druskos pagal skonį.
Nuskustas ir išvirtas bulves nusunkti ir sugrūsti, užpilti pienu ar tuo pačiu vandeniu, kuriame virė. Suberti miltus (smulkiai ar rupiai maltus ruginius, kvietinius) ir maišant virti. Baigiant virti, įberti druskos.
Lašinius smulkiai supjaustyti ir paspirginti, kartu pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, įdėti grietinės ir viską sukrėsti į košę.
Košę sukrėsti į molinius dubenėlius ir valgyti su kefyru, rūgusiu pienu, mirkalu, pasaldintu vandeniu, kastiniu.
II būdas:
4 nedidelės bulvės, 50 g kvietinių miltų, druskos, 0,5-1 bulvių nuoviro, 2—3 gabaliukai silkės.
Bulves nuskusti, supjaustyti, išvirti ir, nusunkus vandenį, sugrūsti. Atgal supilti nusunktą vandenį, išmaišyti, maišant suberti miltus, pasūdyti ir pavirinti.
Paruoštos silkės gabaliukus susmaigstyti į karštą košę. Kai kas pusmarškonę košę mėgsta valgyti su mirkalu.
Mirkalui imti 50 g lašiniukų, supjaustyti, paspirginti. Maišant įberti žiupsnelį miltų, smulkiai supjaustytą svogūną, įpilti pusę stiklinės pieno ir pavirinti. Verdant visą laiką maišyti. Mirkalą užpilti ant košės, jau sukrėstos į dubenį.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą