Pieno sriubelė



1 l pieno, 
vanilinio cukraus, 
3 kiaušiniai,
3—4 šaukštai miltinio cuk­raus, 
200 g lazdynų riešutų.
Pieną užvirinti, įberti vanilinio cukraus ir sudėti išplaktus su miltiniu cukrumi kiaušinių baltymus. Truputį pavirinti, kiaura-samčiu apversti baltymus ir dar truputį pavirinti. Išvirusias pu­tas išgriebti į lėkštę.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir maišant supilti į karštą pieną (nevirinti).
Iš baltymų putų šaukšteliu daryti mažus kukuliukus, sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu pienu.
Ant viršaus užbarstyti smulkiai sukapotų riešutų.
Sriuba valgoma su miežiniu ragaišiu arba pyragu. Tinka vai­kų stalui,
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis