1 l pieno,
vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
3—4 šaukštai miltinio cukraus,
200 g lazdynų riešutų.
Pieną užvirinti, įberti vanilinio cukraus ir sudėti išplaktus su miltiniu cukrumi kiaušinių baltymus. Truputį pavirinti, kiaura-samčiu apversti baltymus ir dar truputį pavirinti. Išvirusias putas išgriebti į lėkštę.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir maišant supilti į karštą pieną (nevirinti).
Iš baltymų putų šaukšteliu daryti mažus kukuliukus, sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu pienu.
Ant viršaus užbarstyti smulkiai sukapotų riešutų.
Sriuba valgoma su miežiniu ragaišiu arba pyragu. Tinka vaikų stalui,

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą