Marmalynė



0,5 1 pupų,
 0,5 1 raugintų kopūstų,
 3—4 1 vandens,
 stiklinė aliejaus
1—2 svogūnai, 
5 lauro lapeliai, 
5—6 pipirai, 
druskos.

Pupas gerai išmirkyti ir išvirti. Į puodą įpilti vandens, sudėti išvirtas pupas, nuplautus raugintus kopūstus, griežinėliais supjaustytus bei aliejuje pakepintus svogūnus, prieskonius, įberti druskos ir sandariai uždengus, virti ant silpnos ugnies 20— 25 min.
Marmalynė valgoma su duona. Vietoj pupų galima imti žirnius.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis