Liesas kastinys




2 šaukšteliai sviesto, 100 g grietinės, 1,5 stiklinės rūgusio pieno arba kefyro, prieskonių pagal skonį (gali būti kmynai, pipirai, česnakai arba svogūnų laiškai). 

 
Šį kastinį gaminti kaip šventinį, tik kiek atidžiau, kad patie­kalas nebūtų persuktas ar peršildytas.
Į grietinę sudėti sviestą ir sukti pašildant, vis po šaukštą įpilant rūgusio pieno ar kefyro Baigiant sukti, įdėti norimų prieskonių, pasūdyti. Kastiniai valgomi su karštomis bulvėmis, kurios išverdamos neluptos, su kiaušiniais, pyragu, duona. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis