Šventinis kastinys












1,5 1 geros kaimiškos grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos.

Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius „kruopelytėms", sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens, vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti, iki bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti, masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pradėjus masei tirštėti, suberti kmynus. Bus kastinys su kmynais. Vietoj kmynų įdėjus kvapiųjų pipirų, bus kastinys su pipirais. Be pipirų ir kmynų, žemaičiai dar vartoja česnako sul­tis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus. Dažyti kastinius galima kiaušinių tryniais, morkų ar burokėlių sultimis.







Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis