1,5 1 geros kaimiškos grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos.
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius „kruopelytėms", sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens, vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti, iki bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti, masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pradėjus masei tirštėti, suberti kmynus. Bus kastinys su kmynais. Vietoj kmynų įdėjus kvapiųjų pipirų, bus kastinys su pipirais. Be pipirų ir kmynų, žemaičiai dar vartoja česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus. Dažyti kastinius galima kiaušinių tryniais, morkų ar burokėlių sultimis.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą