Kasdieniškas kastinys



0,5 1 rūgusio pieno arba kefyro, stiklinė grietinės, kvapiųjų pipirų česnako, kmynų, druskos pagal skonį.
Į molinį dubenį ar puodą, įstatytą į kitą indą su šiltu vandeniu, dėti šaukštą grietinės, šaukštą rūgusio pieno ir sukti. Kai pradeda tirštėti, vėl dėti po šaukštą rūgusio pieno ir grietinės Taip sukti, kol sudedamas visas rūgusis pienas bei grietinė.
Baigiant sukti, sudėti prieskonius, įberti druskos.
Kastinį šaukštu sudėti į molinį dubenėlį ir valgyti su bulvė mis. (Bulves išvirti neluptas.) Žemaičiai kastinį valgo ir su kiaušiniais, duona, košėmis.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis