Aguonų sriuba



1 1 aguonų, 
200 g cukraus, 
2 riestainiai, 
1,5 1 virinto vandens.
Aguonas 2—3 kartus nuplikyti verdančiu vandeniu. Nupylus vandenį, jas sugrūsti grūstuve arba 2—3 kartus smulkiai permalti mėsmale.
Paruoštas aguonas užpilti šaltu virintu vandeniu. Išmaišius vandenį nupilti į kitą indą, o aguonas suvartoti kitur. Imant aguonų daugiau, pienas būna baltesnis ir tirštesnis. Į aguonų pieną suberti cukrų ir gabalėliais supjaustytus riestainius. Sriuba ypač tinka valgyti vasarą.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis