300 g juodos ruginės duonos, 300 g rūkyto kaimiško kumpio (be lašinių), stiklinė grietinės, 2 1 vandens, lauro lapelių, pipirų. Išmirkytą kumpio gabalą supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į šaltą vandenį ir išvirti. Įberti kubeliais supjaustytos duonos, prieskonių ir užvirinti. Prieš duodant į stalą, užbalinti grietine. Duonos sriuba yra rūgštoko skonio. Tinka prie lengvesnio antrojo patiekalo. Prilygsta kopūstų, barščių sriuboms. |
Duonos sriuba
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą