Arbūzų sriuba

 



0,5 kg arbūzo, 0,5 kg bulvių, 200 g grietinės, 2 1 vandens, 1 morka, 1 stiklinė juodos duonos padžiovintų kubelių, druskos, krapų.
Arbūzą nulupti, išimti sėklyną, supjaustyti kubeliais. Bulves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Morką nuvalyti, nuplauti ir sutarkuoti stambia tarka.
Į puodą įpilti vandens, užvirinti, sudėti paruoštas daržove ir virti, kol suminkštės. Vandenį nusunkti į kitą puodą, o daržo ves sugrūsti ir sudėti į tą vandenį, kuriame virė. Pasūdyti. Užvirinti. Nukelti nuo ugnies. Supilti grietinę, sudėti duonos kubeliu ir prieš valgant įberti susmulkintų krapų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis