Stiklinė pupelių,
stiklinė pupų,
2—3 bulvės,
1 morka,
truputis moliūgo,
100 g sviesto,
petražolių,
krapų,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos,
2 1 vandens.
Gerai išmirkytas pupeles ir pupas suberti į šaltą vandenį ir virti. Kai jos bus apyminkštės, sudėti stambiai sutarkuotus morką bei moliūgą, supjaustytas bulves, sviestą, prieskonius, pasūdyti Ir, sandariai uždengus, virti, iki daržovės suminkštės.
Petražolių ir krapų dedamos stambios šakelės, kad vėliau jas uitų galima išgriebti.
Prieš duodant į stalą, į kiekvieną lėkštę įberti supjaustytų žalių petražolių ir krapų lapelių. Daržovienė valgoma su duona.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą