Daržovienė (sensriubė)



Stiklinė pupelių, 
stiklinė pupų, 
2—3 bulvės, 
1 morka, 
truputis moliū­go, 
100 g sviesto,
 petražolių,
 krapų, 
pipirų, 
lauro lapelių, 
druskos, 
2 1 vandens.

Gerai išmirkytas pupeles ir pupas suberti į šaltą vandenį ir virti. Kai jos bus apyminkštės, sudėti stambiai sutarkuotus morką bei moliūgą, supjaustytas bulves, sviestą, prieskonius, pasūdyti Ir, sandariai uždengus, virti, iki daržovės suminkštės.
Petražolių ir krapų dedamos stambios šakelės, kad vėliau jas uitų galima išgriebti.
Prieš duodant į stalą, į kiekvieną lėkštę įberti supjaustytų žalių petražolių ir krapų lapelių. Daržovienė valgoma su duona.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis