Bado sriuba



1 1 raugintų kopūstų, 
4—5 vidutinio dydžio bulvės, 
1 svogūnas, 
50 g aliejaus, 
2,5 1 vandens,
lauro lapelių,
 pipirų, 
druskos.

Smulkiai supjaustytas bulves virti vandenyje, kol pasidarys apyminkštės. Tada sudėti nuplautus kopūstus, smulkiai supjausty­tą ir aliejuje pakepintą svogūną, lauro lapelius, įberti pipirų, druskos. Puodą sandariai uždengti ir dar 20 min. pavirinti. Kad sriuba būtų gražios gelsvos spalvos, galima įdėti smulkiai sutar­kuotą morką.
Bado sriuba valgoma su duona. Šią sriubą seni žmonės va­dina „Bobutyne".
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis