Vasarbarščiai



2 l išrūgų, 
2 virti burokėliai, 
200 g sūrio su kmynais,
 stiklinė grie­tinės,
 pipirų, 
druskos
Plonais ruoželiais supjaustytus burokėlius ir kubeliais su­pjaustytą truputį padžiovintą sūrį sudėti į išrūgas. Įberti truputį pipirų, druskos ir užbalinti grietine.
Į sriubą dar galima įdėti ir griežinėliais supjaustyto svogūno.
Vasarbarščius valgyti su duona ar šiltomis bulvėmis, kurios išverdamos neskustos.
Kai kurios šeimininkės vietoj išrūgų vartoja pasukas.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis