Žemaitiškai virti vėžiai


Vėžius užpilti šaltu vandeniu ir pusvalandį jame palaikyti, kad būtų švarūs. Puode užvirinti vandenį, į jį įberti druskos, įpilti alaus, įdėti lauro lapelių, pipirų, petražolių, krapų, krienų šaknų ir sudėti vėžius. Puodą uždengti ir virti ant nestiprios ug­nies apie 15 min. Puodą nukaisti ir uždengtą palaikyti apie 1 vai., kad vėžiai prisitrauktų prieskonių kvapo.
Po to vėžius išimti, nuvarvinti, ištepti sviestu, kad blizgėtų, ir apibarstyti krapų bei petražolių lapeliais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis