Platelių dešra
8 kg kiaulienos,
2 kg jautienos,
100 g cukraus,
100 g spirito,
100 g prieskonių mišinio (pipirų, svogūnų, česnakų, mairūno).
Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2—3 dienas. Po to ją sumalti, sudėti prieskonius, cukrų, supilti spiritą ir gerai išminkyti. Sukimšus masę į žarnas, palaikyti parą, po to išrūkyti; apie 2 dienas rūkoma šaltais dūmais, o paskui 2 dienas— karštais. Dešras galima išlaikyti apie 8—10 mėnesių.
Atsispausdinti receptą
Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą